RECEPT

 måndag betyder att det är dags för carita:s bloggutmaning glad måndag

blommor blir man alltid glad av i alla fall jag å är det vilda så blir jag (nästan) euforisk

vet dock inte vad dessa lila praktexemplar heter
råkade nämna min somriga kvargrätt i gårdagens inlägg 
som passar alldeles utmärkt till flintastek t.ex.
bp tyckte att jag kunde dela receptet i dagens inlägg kanske att nån blir glad över tipset å vill prova själv
för 4 personer rekommenderas:
500g kvarg
2msk grädde
2msk mjölk
2 lökar
peppar
salt
3msk linfröolja
man kan med fördel ta lite mindre mjölk å är det stora lökar räcker det med en 
sen får man smaka av beroende på hur mkt salt/peppar man önskar
rätten passar utmärkt sommartid när man tröttnat på bl.a. potatissallad ty den är fräsch mättande å nyttig å kan med fördel kombineras med grillat kött/kyckling å eventuellt kan man även ha färskpotatis eller en brödbit till å naturligtvis en god kall öl... helst en tysk då
s m a k l i g   m å l t i d
p u s s   p å   d e t




Kommentarer

  1. Visst blir man glad över vackra blommor och så bra att du delar med dig av receptet.
    Glad måndag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Jag blir lika euforisk som du när jag ser vilda blommor. De har en speciell charm som snittblommor inte har.
    Stort tack för receptet. Nu är jag ju lite trög som du vet, men blandningen låter som en dipsås för bland annat grillkött och eller grönsaksstavar. Ska testa, men jag tror att jag byter ut kvarg mot lätt crème fraiche. Kul med smaken av linfröolja i blandningen. Den oljan är ju inte så vanlig i matlagning. Alltid skoj att testa nåt nytt i matväg:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte vad skillnaden är mellan kvarg å creme fraiche, men testa på du....

      Radera
  3. Det är de vilda blommornas tid, bara att tacka och ta emot. Tror att de lila på dina foton är backnejlika. Intressant recept, ska anteckna!!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

ATT VÄNDA PÅ PAPPER...

ÖREBRO