bestMAN?

 gerMAN!

min bäste vän är just en german å vi har vandrat vid varandras sida en sisådär mycket dryga 20 år ja usch vad tiden går . . .

men ack så skönt att kunna träffas å umgås med någon som har samma kulturella bakgrund å även är make till en svensk kvinna med allt vad det innebär . . . 
ja det finns vissa spörsmål som endast kan ventileras med en äkta german såsom exempelvis samhälleliga å kulturella skillnader för att inte tala om det lekamliga där svensken i gemen å vissa mer närstående i synnerhet har stora till ej övervinneliga problem/hinder att finna behag i det rustika tyska köket såsom exempelvis några rejäla wurstar å några bastanta knödlar så . . .
tack helmi 
för denna dagens andliga å lekamliga spis
auf wiedersehen




Kommentarer

  1. Hahaha! Helmi måste vara född i München. Det där är väl en semmelknödel, som ser hemlagad ut. Ibland finns de att köpa hos Lidl. Korven är definitivt från Lidl;-) Rödkålen kan dock komma från den lokala ICA.
    Tycker det är alltid så roligt med både tyskar och engelsmän. När de är utomlands går tyskarna till tyska restauranger och äter korv eller fläsklägg, medan engelsmän äter på engelska/irländska ställen där det serveras Fish 'n chips respektive "Sunday lunch" med olika kött och Yorkshire pudding. Hahaha:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja min gode vän är från Einbeck i norra Tyskland å både korven å knödlarna är från Lidl, rödkålen däremot var hemmagjord av min gode tyska vän! Sen är det väl så att man utomlands kan längta efter sin "hemmamat" .... svenskar i utlandet blir ju glada om de kan få knäckebröd å kaviar till exempel....

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

AUTOMAT . . .

SPEGLINGAR

NATTÅG (?) MED IS I KUPÉN